jajka 4 sztuki
cukier 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder do posypania
Porzeczki myję i obieram.
Żółtka ubijam mikserem z cukrem ,następnie małymi porcjami wlewam olej na przemian z mlekiem ,na koniec wsypuję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia ,białka ubijam na sztywno dodaje do ciasta ,delikatnie mieszam. wykładam na okrągłą formę wcześniej posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą ,posypuję porzeczkami ,piekę na złoty kolor w 180 stopniach ( termoobieg), po upieczeniu i ostudzeniu ciasto posypuję cukrem pudrem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu