Domowy cukier waniliowy.

Domowy cukier waniliowy.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Długo kupowałam cukier waniliowy, który nie ma co ukrywać nie był prawdziwym cukrem waniliowym. A przecież przygotowanie domowego cukru waniliowego jest bardzo proste i nawet niedrogie. Polecam przepis.

Składniki:

2 szklanki cukru

2 laski wanilii

Sposób przygotowania:

1. Laski wanilii należy rozciąć wzdłuż, następnie nożem wyskrobać ziarenka.

2. Cukier wsypać do słoika, dodać ziarenka i puste laski wanilii.

3. Następnie słoik zakręcić i potrząsać nim tak, żeby cukier dobrze wymieszał się z wanilą.

4. Tak przygotowany cukier odstawić na około 1 - 2 tygodnie.

5. Po tym czasie cukier waniliowy jest gotowy do używania.

# Tagi:

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy