Macie ochotę na deser? Jeśli tak, to polecam Wam pyszny lekki, słodki i troszkę kwaśny deserek.
maliny świeże ( około 2 szklanki )
pół tabliczki białej czekolady ( 5 dag )
1 szklanka śmietany kremówki 30 %
1. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy, następnie dodajemy do ubitej śmietany i dokładnie ubijamy.
3. Do szklanek lub pucharków nakładamy porcje ubitej śmietany, maliny i śmietanę. Kilka malin odkładamy oczywiście do dekoracji.
4. Deser dekorujemy odłożonymi malinami. Możemy podać od razu lub schłodzony z lodówki.
5. Smacznego.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu