Borówka i porzeczka zatopiona w piance cytrynowo-miętowej
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 3
Smaczny i prosty deser z sezonowymi owocami: borówka i porzeczka w piance cytrynowej
Składniki:
galaretka cytrynowa 2 sztuki
mięta
borówki 1 szklanka
porzeczki 1 szklanka
jajka 3 sztuki
serek śmietankowy 0,5 kg
cukier 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
- 2 łodygi świeżej mięty zaparzyć w 1/2 szklanki wody
przelać do rondelka dodać 1/2 szklanki wody, zagotować, dodać galaretki,schłodzić - żółtka wbić do miski dodać cukier i zmiksować
- dodać ser oraz galaretkę na koniec ubite białka
- dno szklanek zasypać owocami wlać masę,wstawić na pół godz. do lodówki, wierzch posypać resztą owoców,schłodzić około 2 godz.
- udekorować listkami mięty
Autor: joanna1974
Polecamy również
Ananas ze śmietaną
Pyszny deser :)Kolorowe wafelki.
Pyszne, słodkie i kolorowe. Nie można przejść obok nich obojętnie.Smerfne ciasto - SMERFETKA
To ciasto rozpływa się w ustach, smakuje zarówno małym jak i dużym łasuchom :)Deser z Serkiem Mascarpone w Pucharku
Czekoladowo śmietankowy deser w pucharkuCiasteczka ,,Słoneczka''
Bardzo kruche i bardzo delikatne.Są tak pyszne,że nie można im się oprzeć.Pomimo,że są proste w wykonaniu to jest z nimi...Zobacz więcej przepisów na: