Deser galaretkowy

Deser galaretkowy

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszny, lekki deser na lato. Galaretka idealnie komponuje się z bitą śmietną. Deser galaretkowy przygotowuje się bardzo prosto, a smak jest niezwykły.

Składniki:

  • bita śmietana
  • pół tabliczki czekolady mlecznej
  • galaretka truskawkowa
  • galaretka agrestowa

Sposób przygotowania:

Przepis na deser galaretkowy:

  1. Najpier trzeba galaretki każdą osobno rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Następnie odstawić aby się schłodziła.
  2. Gdy galaretka truskawkowa lekko stężeje trzeba po równo rozlać ją do wysokich szklanek .
  3. Odstawić szklanki do lodówki.
  4. Po zastygnięciu galaretki nałożyć do szklanki po łyżce bitej śmietany.
  5. Z kolei trzeba na bitą śmietanę wlać drugą galaretkę agrestową i odstawić do lodówki, aby całkowicie zastygła.
  6. Następnie trzeba dać do szklanek po łyżce bitej śmietany i na koniec udekorować startą czekoladą.

Deser galaretkowy gotowy do jedzenia. Smacznego:)

Autor: Elisa

Polecamy nasze przepisy