Frużelina to doskonały dodatek do każdego deseru ,dziś proponuję z serkiem mascarpone i biszkoptami,pycha :)
biszkopty podłużne
mascarpone 300 gram
cukier puder 2 łyżki
sok z limonki
frużelina :
owoce : borówki,maliny ,jeżyny, jagody
żelatyna 1 łyżeczka
sok z malin 100 ml
frużelina :
w rondelku wymieszać owoce z cukrem dolać sok i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru ,żelatynę namoczyć ,dodać do gorących owoców, wymieszać.
Serek zmiksować z cukrem i sokiem z limonki, przełożyć do rękawa cukierniczego .
Dno szklaneczek wypełnić pokruszonymi biszkoptami ,wycisnąc porcję serka ,polać frużeliną ,druga warstwa serka i na wierzch frużelina .
SchŁodzić .
Smacznego !!!!!!!!!!!!
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Deser z płatkami owsianymi i owocami
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu