100g mascarpone
2-3 łyżki cukru pudru
1 banan
8 truskawek
1 galaretka truskawkowa
Schlodzona smietankę kremówkę oraz cukier puder ubic w wysokim naczyniu, dodac mascarpone. Dzielimy masę na dwie równe części: jedną odstawiamy już do lodówki, a do drugiej wrzucamy świeże lub odmrożone truskawki- miksujemy.Galaretkę robimy według wskazań na opakowaniu. Gdy około pół godziny przestygnie to dzielimy ją na cztery części. Dwie przelewamy do szklanek, pucharków- układamy je w lodówce przychylone pod kątem 45 stopni. Dwie pozostałe wlewamy do dwóch miseczek, również wkładamy do lodówki na kilka godzin.Do gotowych galaretek (tych w szklankach) nakładamy najpierw masę śmietanową, na nią kilka plasterków banana. Następnie nakładamy masę truskawkową.Wyciągamy z lodówki miseczki z galaretką. Za pomocą foremek do wykrawania ciastek ( w kształcie serca) wycinamy serduszka, a pozniej ulozyc je na wierzch deseru wraz z kilkoma plasterkami banana.
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jak zrobić placuszki z bananem
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu