Polecamy dzisiaj:

Żurek tradycyjny

Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady

print Drukuj
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady

Elisa

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Pyszne jabłka. Idealne na podwieczorek. Deser w pewnym stopniu zdrowy. Czekolada idealnie komponuje się z rodzynkami.
składniki
- 4 jabłka - 5 dag rodzynek - 4 kostki mlecznej czekolady
sposób przygotowania
1.Najpierw trzeba wydrążyć środek jabłek 2. Z kolei do jabłek wsypać rodzynki. 3.Na formę do pieczenia ułożyć jabłka i piec do miękkości w 180 stopni przez około 20-25 minut. 4. Gdy jabłka już zmięknął położyć na nie po kostce czekolady. Wstawić ponownie do piekarnika. 5. Wyjąć je gdy czekolada rozpuści się. 6. Gotowe. Smacznego!
Tagi: Czekolada
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Jak zrobić bruschettę
Gwiazdka

Jak zrobić bruschettę

Oto przepis, jak zrobic bruschettę, czyli tradycyjną włoską przekąskę. Pyszna i włoska, czego chcieć więcej? :)
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Gwiazdka

Jak zrobić sernik na kruchym spodzie

Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto    przepis na sernik na kruchym spodzie!
Jak zrobić ciasto bananowe
Gwiazdka

Jak zrobić ciasto bananowe

Jak zrobić ciasto bananowe? Bardzo łatwo, sprawdźcie ten prosty przepis na ciasto bananowe. 
Jak zrobić quiche lorraine
Gwiazdka

Jak zrobić quiche lorraine

Oto przepis na quiche lorraine, pyszne francuskie danie, ktore można podawać zarówno na ciepło, jak i zimno. A zatem jak zrobić quiche lorraine. 
Jak zrobić placuszki z bananem
Gwiazdka

Jak zrobić placuszki z bananem

Jak zrobić placuszki z bananem? Bardzo prosto, oto sprawdzony przepis na bananowe placuszki. Szybko i prosto - recepta na udane danie. Proste, bananowe placuszki czekają na Ciebie :)
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!