4 białka
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
1 galaretka pomarańczowa
Do dekoracji
1 pomarańcz
2 kostki czekolady
1. Z umytych pomarańczy wyciskamy sok (0,75szklanki) i dodajemy cukier puder.
2. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody. Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody.
3.
Z białek ubijamy pianę ,a pod koniec ubijania dodajem sok z cytryny oraz stopniowo sok z pomarańczy i rozpuszczoną żelatynę. Na sam koniec wlewamy tężejącą galaretkę.
4.
Gotowy mus nakładamy do pucharków. Dekorujemy pomarańczami i czekoladą. Mus chłodzimy około 10 minut w lodówce. Smacznego:)
Budyń truskawkowy na mleku owsianym
Jogurtowy z borówkami i bezami deser
Jabłka z rodzynkami i dodatkiem czekolady
Ciasto z masą kawową i jabłkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu