Placuszki z musli na kremówce

Placuszki z musli na kremówce

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Placuszki przygotowane na kremówce są bardziej delikatniejsze niż na mleku. Ja do swoich placuszków dodałam musli i wyszło bardzo pysznie. Polecam na podwieczorek.

Składniki:

Ciasto na placuszki:

  • 2 jajka
  • 150 ml śmietanki kremówki 30 %
  • około 10 łyżek mąki tortowej
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • szczypta soli
  • miód prawdziwy do smaku ( ja dałam 3 łyżki )
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 ml ulubionego musli

 

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepis na placuszki z musli na kremówce:

  1. Składniki na ciasto przełożyć do miski i mieszać ( najlepiej rózgą do ubijania białek ) na gładkie i dość gęste ciasto. Jeżeli będzie potrzeba można dodać jeszcze mąki.
  2. Następnie na patelni rozgrzać olej i smażyć niewielkie placuszki po kilka minut w każdej strony ( powinno nam wyjść około 16 sztuk placuszków ). Usmażone placuszki należy osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Tak wykonane placuszki z musli na kremówce są gotowe do podania. Życzę smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy