go w ciekawym połączeniu ze zdrowymi, bogatymi w witaminy i składniki mineralne warzywami oraz orzeszkami. Dzięki takim dodatkom całość tworzy potrawę o wyjątkowym i niezwykłym smaku.
800g fileta z kurczaka
sól
pieprz
jajka
bułka tarta
Farsz:
350g mrożonego zielonego groszku
100g liści świeżej bazylii
100g niesolonych orzeszków ziemnych
100g żółtego sera
80ml oliwy z oliwek
sól morska
pieprz
1. Filety z kurczaka pociąć na plastry, a następnie rozbić delikatnie tłuczkiem.
Z dwóch stron oprószyć solą i pieprzem.
2. Groszek ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
3. Bazylię, orzeszki, żółty ser, oliwę z oliwek i groszek zmiksować razem
w blenderze do takiego stopnia żeby widoczne były niewielkie cząstki składników. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
4. Tak przygotowany farsz nakładać na każdy plaster fileta, zwinąć w roladkę, obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie
na złoty kolor.
Zielone roladki nadziewane groszkiem, bazylią i orzeszkami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu