Batoniki owsiane z dynią

Batoniki owsiane z dynią

Ocena: ★

9 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Jakiś czas temu ukazał się na stronie przepis na zdrowe dyniowe ciasteczka owsiane, jeżeli spróbowaliście i Wam smakowały koniecznie przygotujcie batoniki owsiane z dynią. Batoniki owsiane z dynią będą idealne na drugie śniadanie - można je zjeść z serkiem wiejskim, jogurtem naturalnym. Ja bardzo lubię takie propozycje na drugie śniadanie, a Wy?

Składniki:

  • Puree dyniowe 250 g
  • Płatki owsiane 100 g
  • Pestki dyni 1 łyżka
  • Siemię lniane 1 łyżka
  • Żurawina suszona 50 g
  • Sezam 1 łyżka
  • Mąka pszenna pełnoziarnista 3 łyżki
  • Miód 2 łyżki
  • Olej rzepakowy 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Aby przygotować batoniki owsiane z dynią należy

  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na około godzinę
  2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia
  3. Przełożyć mieszankę na blachę - dokładnie wyrównać
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C
  5. Piec przez 20 – 30 minut, aż masa będzie lekko sztywna
  6. Wystudzić.
  7. Pokroić na kawałki

I gotowe!

Autor: Marta

Polecamy nasze przepisy