mąka 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
woda letnia
drożdze 1/3 kostki
farsz
pieczarki 300 gr
cebula biała 1 sztuka
groszek konserwowy 1/2 szklanki
kiełbasa 200 gr
sól do smaku
pieprz do smaku
dodatkowo :
parmezan
ciasto:
w misce rozkrusz drożdże dodaj mąkę ,sól oraz wlej tyle letniej wody aby zagnieść ciasto,wyrabiaj około 5 minut, podsyp mąką i zostaw na pół godz,
po tym czasie podziel ciasto na części , każdą część rozwałkuj na prostokąt końce zakręć i zostaw na 10 -15 minut
farsz:
na patelni podsmaż pokrojone pieczarki z kiełbasą i cebulą ,dodaj groszek ,podduś,dopraw.
nadziewaj łódeczki ,zetrzyj parmezan,piecz 15 minut w 190 stopniach
Drożdżowe łódeczki nadziewane mięsem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu