Dynia pieczona z ziołami


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen

Ilość porcji: 4
Jako przekąska lub dodatek do obiadu
Składniki:
- 1 kg dyni
- 50 ml oliwy z oliwek lub oleju
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka oregano
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Dynię obrać, pozbawić pestek i pokroić w kostkę dowolnej wielkości. Włożyć do naczynia do zapiekania. Polać olejem lub oliwą. Posypać majerankiem i oregano oraz solą i pieprzem. Dokładnie przemieszać. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Od czasu do czasu przemieszać. Podawać na gorąco jako przekąskę lub dodatek do dań mięsnych.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również

Dynia pieczona z ziołami
Jako przekąska lub dodatek do obiaduZobacz więcej przepisów na:
dynia pieczona

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.