Dynia pieczona z ziołami

Dynia pieczona z ziołami

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Jako przekąska lub dodatek do obiadu

Składniki:

- 1 kg dyni
- 50 ml oliwy z oliwek lub oleju
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka oregano
- sól
- pieprz

Sposób przygotowania:

Dynię obrać, pozbawić pestek i pokroić w kostkę dowolnej wielkości. Włożyć do naczynia do zapiekania. Polać olejem lub oliwą. Posypać majerankiem i oregano oraz solą i pieprzem. Dokładnie przemieszać. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Od czasu do czasu przemieszać. Podawać na gorąco jako przekąskę lub dodatek do dań mięsnych.

# Tagi:

Autor: marta625

Polecamy również

dynia-pieczona-z-ziolami

Dynia pieczona z ziołami

Jako przekąska lub dodatek do obiadu

Zobacz więcej przepisów na:

dynia pieczona

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy