2 litry wody
1 łyżeczka stołowa cynamonu
1 szklanka cukru
0,5 szklanki octu
1 łyżeczka soli
3 kg dyni po obraniu
Wodę, cynamon, cukier, sól, ocet zagotować. Miąższ z dyni pokroić w kostkę. Do gotującej zalewy wrzucić pokrojoną dynię. Doprowadzić do wrzenia tak żeby dynia była lekko miękka.
Nałożyć do słoików, zalać zalewą, zakręcić. Pasteryzować do 5 minut.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu