Dynia


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 6
Bardzo smaczna, dobry dodatek do mięs i innych potraw:)
Składniki:
Składniki na 5 litrowy garnek:
2 litry wody
1 łyżeczka stołowa cynamonu
1 szklanka cukru
0,5 szklanki octu
1 łyżeczka soli
3 kg dyni po obraniu
Sposób przygotowania:
Wodę, cynamon, cukier, sól, ocet zagotować. Miąższ z dyni pokroić w kostkę. Do gotującej zalewy wrzucić pokrojoną dynię. Doprowadzić do wrzenia tak żeby dynia była lekko miękka.
Nałożyć do słoików, zalać zalewą, zakręcić. Pasteryzować do 5 minut.
# Tagi:
Autor: EwelinaP
Polecamy również

Dynia
Bardzo smaczna, dobry dodatek do mięs i innych potraw:)Zobacz więcej przepisów na:
dynia w słoiku

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.