Dynia
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Bardzo smaczna, dobry dodatek do mięs i innych potraw:)
Składniki:
Składniki na 5 litrowy garnek:
2 litry wody
1 łyżeczka stołowa cynamonu
1 szklanka cukru
0,5 szklanki octu
1 łyżeczka soli
3 kg dyni po obraniu
Sposób przygotowania:
Wodę, cynamon, cukier, sól, ocet zagotować. Miąższ z dyni pokroić w kostkę. Do gotującej zalewy wrzucić pokrojoną dynię. Doprowadzić do wrzenia tak żeby dynia była lekko miękka.
Nałożyć do słoików, zalać zalewą, zakręcić. Pasteryzować do 5 minut.
# Tagi:
Autor: EwelinaP
Polecamy również
Dynia
Bardzo smaczna, dobry dodatek do mięs i innych potraw:)Zobacz więcej przepisów na: