Gdy macie dużo rabarbaru to możecie przygotowac taki o to pyszny dżem. Będzie idealny do naleśników. Polecam:)
1 kg rabarbaru
50 dag cukru
sok z cytryny do smaku
1. Rabarbar oczyścić i umyć, następnie bardzo dokładnie osuszyć i pokroić na małe kawałki.
2. Rabarbar przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością gorącej wody i gotować do miękkości.
3. Do miękkiego rabarbaru wsypać cukier i smażyć dżem do zgętnienia cały czas mieszając.
4. W trakcie smażenia do dżemu należy dodać soku z cytryny według uznania.
5. Gorący dżem przełożyć do słoiczków i dobrze zakręcić. Następnie odstawić do góry dnem i przykryć grubym ręcznikiem, aż dżem przestygnie.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu