Polecamy dzisiaj:

Dwa sposoby na sernik z bezą

Fasolka na szybko z cebulą i parówką.

print Drukuj
Fasolka na szybko z cebulą i parówką.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
4.1

11 ocen

Gdy nie mamy czasu przygotować czasochłonny obiad, polecam przepis na fasolkę po bretońsku. Robi się fasolkę bardzo szybko i jest bardzo syta. Podaję fasolkę po bretońsku ze świeżym pieczywem. Polecam przepis na fasolkę po bretońsku.

składniki
  • 1 puszka fasoli białej ( drobnej )
  • 2 cebule
  • około 35 dag cienkich parówek ( użyłam drobiowych )
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 szklanki gorącego bulionu warzywnego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • zioła prowansalskie według uznania
  • przyprawa do dań z fasoli według uznania
  • pieprz ziołowy do smaku
sposób przygotowania

Przepis na fasolkę po bretońsku:

  1. Cebule obrać i pokroić w cieniutkie plasterki.
  2. W garnku rozgrzać masło, dodać cebulę i smażyć mieszając do zrumienienia się cebuli, wsypać mąkę i chwilę przesmażyć, nastepnie wlać gorący bulion i gotować do miękkości cebuli.
  3. Parówki pokroić w plasterki.
  4. Fasolkę odsączyć z zalewy.
  5. Parówki, fasolkę i koncentrat dodać do cebuli i chwilę razem pogotować.
  6. Na koniec danie przyprawić do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, ziołami prowansalskimi i przyprawą do fasoli.
  7. Gęstość dania zależy od nas, jak wyjdzie zbyt gęste można dodać gorącej wody lub bulionu.

Fasolka po bretońsku gotowa.

Smacznego.

Ocena:
4.1
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Serowe wrapy z boczkiem
Gwiazdka

Serowe wrapy z boczkiem

Doskonały przepis na ketowrapy, keto serowe wrapy z boczkiem. Doskonałe w diecie keto, pyszne i wspaniałe. Polecam  przepis na serowe keto wrapy!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!