Fasolka po bretońsku.
Ocena: ★ ★ ★ ☆ ☆
10 Ocen
Ilość porcji: 10
Podejrzewam że dużo osób już zna tą potrawę ale są też osoby początkujące.
Składniki:
· 1 opakowanie fasolki Jaś
· 1 przecier pomidorowy
· ½ kg kiełbasy
· 2 łyżki mąki pszennej
· Olej
· Sól
· Chili
Sposób przygotowania:
1. Fasolę moczymy ( najlepiej na całą noc)
2. Po namoczeniu gotujemy w osolonej wodzie do chwili kiedy będzie mięciutka.
3. Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do fasoli, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i chwilkę gotujemy.
4. W tym czasie rozrabiamy mąkę z wodą i zaprawiamy Fasolę, chwilę czekamy aż zgęstnieje i życzę smacznego . :)
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Typowa fasolka po bretońsku
Mimo że nazwa potrawy - fasolka po bretońsku - brzmi dla nas trochę obco , zapewniam, że nie ma ona wiele wspólne...Fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbaską
Fasolka po bretońsku to niezwykle aromatyczna, jednoskładnikowa potrawa. Sycąca i nie wymagająca większej praktyki kulin...Fasolka po bretońsku - prosty przepis
Fasolka po bretońsku to posiłek na kilka dni, z powodzeniem można go kilkukrotnie podgrzewać. Bardzo sycący i łatwy w pr...Fasolka po bretońsku
Przepis na fasolkę po bretońsku. Pyszna fasolka po bretońsku, która nie jest za tłusta, za gęsta, zbyt wodnista,...Fasolka na szybko z cebulą i parówką.
Gdy nie mamy czasu przygotować czasochłonny obiad, polecam przepis na fasolkę po bretońsku. Robi się fasolkę bardzo szyb...Zobacz więcej przepisów na: