Fasolka po bretońsku.

Fasolka po bretońsku.

Ocena: ★

10 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Podejrzewam że dużo osób już zna tą potrawę ale są też osoby początkujące.

Składniki:

·       1 opakowanie fasolki Jaś

·       1 przecier pomidorowy

·       ½ kg kiełbasy

·       2 łyżki mąki pszennej

·       Olej

·       Sól

·       Chili

 

Sposób przygotowania:

1.   Fasolę moczymy ( najlepiej na całą noc)

2.   Po namoczeniu gotujemy w osolonej wodzie do chwili kiedy będzie mięciutka.

3.   Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do fasoli, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i chwilkę gotujemy.

4.   W tym czasie rozrabiamy mąkę z wodą i zaprawiamy Fasolę, chwilę czekamy aż zgęstnieje i życzę smacznego . :)

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy