· 1 opakowanie fasolki Jaś
· 1 przecier pomidorowy
· ½ kg kiełbasy
· 2 łyżki mąki pszennej
· Olej
· Sól
· Chili
1. Fasolę moczymy ( najlepiej na całą noc)
2. Po namoczeniu gotujemy w osolonej wodzie do chwili kiedy będzie mięciutka.
3. Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju, przekładamy do fasoli, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i chwilkę gotujemy.
4. W tym czasie rozrabiamy mąkę z wodą i zaprawiamy Fasolę, chwilę czekamy aż zgęstnieje i życzę smacznego . :)
Fasolka inaczej niż po bretońsku
Fasolka na szybko z cebulą i parówką.
Ekspresowa fasolka po bretońsku
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu