- 1 mała cebula
- świeża natka pietruszki
- łyżka masła
- sól, pieprz
Fasolkę szparagową przebrać, obciąć końcówki, dokładnie umyć. Ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, pozostawiając w garnku niewielką ilość wody. Dodać łyżkę masła i wrzucić posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, aż cebula całkiem zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.
Fasolka szparagowa na sposób meksykański
Fasolka szparagowa gotowana z czosnkiem
Fasolka szparagowa z parmezanem
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jak zrobić placuszki z bananem
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu