Filet indyka duszony z gruszką i granatem

Filet indyka duszony z gruszką i granatem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Dziś proponuję przystawkę z piersi indyka duszoną ze słodką gruszką i granatem. To naprawdę ciekawe połączenie smaków.

Składniki:

  • filet z indyka do pół kg
  • gruszka
  • granat
  • sól
  • pieprz biały
  • masło
  • miód 1 łyżka
  • sałata masłowa

Sposób przygotowania:

Przepis na Filet indyka duszony z gruszką i granatem:

  1. Filet kroję na cienkie plastry i delikatnie nacinam tworząc kratkę, nacieram solą i posypuję pieprzem, zostawiam na 10 minut
  2. W tym czasie gruszkę kroję na pół i na plastry, masło rozpuszczam na patelni smażę mięso, następnie na tym samym tłuszczu podsmażam plastry gruszki, dodaję miód oraz pestki granatu
  3. Na talerzu układam porwaną sałatę, mięso oraz plastry gruszki posypuję pestkami granatu oraz polewam masłem z patelni

Filet indyka duszony z gruszką i granatem podaję na ciepło. Smacznego

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy