Filet indyka duszony z gruszką i granatem
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 3
Dziś proponuję przystawkę z piersi indyka duszoną ze słodką gruszką i granatem. To naprawdę ciekawe połączenie smaków.
Składniki:
- filet z indyka do pół kg
- gruszka
- granat
- sól
- pieprz biały
- masło
- miód 1 łyżka
- sałata masłowa
Sposób przygotowania:
Przepis na Filet indyka duszony z gruszką i granatem:
- Filet kroję na cienkie plastry i delikatnie nacinam tworząc kratkę, nacieram solą i posypuję pieprzem, zostawiam na 10 minut
- W tym czasie gruszkę kroję na pół i na plastry, masło rozpuszczam na patelni smażę mięso, następnie na tym samym tłuszczu podsmażam plastry gruszki, dodaję miód oraz pestki granatu
- Na talerzu układam porwaną sałatę, mięso oraz plastry gruszki posypuję pestkami granatu oraz polewam masłem z patelni
Filet indyka duszony z gruszką i granatem podaję na ciepło. Smacznego
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Indyk na zielonej łące
Połączenie mięsa z indyka z zielonym groszkiem jest idealną propozycją dania niskokalorycznego, a zarazem niezwykle boga...Indyk w sosie śmietanowo-koperkowym
Błyskawiczne i zdrowe danieFilet indyka duszony z gruszką i granatem
Dziś proponuję przystawkę z piersi indyka duszoną ze słodką gruszką i granatem. To naprawdę ciekawe połączenie smak&oacu...Indyk z grilla
Jeśli lubimy grillowane potrawy, poza sezonem grillowania możemy używać patelni grillowej.Indyk po węgiersku.
Potrawa jest bardzo dobra, polecam dobrze doprawić Chili.Zobacz więcej przepisów na: