· 3 łyżki ketchupu
· Tymianek
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
· 1 filet z kurczaka
· 3 duże cebule
· 7 plasterków szynki
1. Mięso kroimy wzdłuż na mniejsze kawałki.
2. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem
3. Fileta podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem.
5. Obieramy cebulę i kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
6. Do cebuli dodajemy ketchup, trochę solimy i pieprzymy.
7. Na mięso układamy po plasterku szynki.
8. Na szynkę wykładamy cebulę.
9. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180˚C.
10. Potrawa gotowa.
11. Smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu