· 1 kg fileta z kurczaka
· 20 dag pieczarek
· 20 dag sera żółtego
· 1 Przyprawa do kurczaka złocista
· 1 opakowanie mrożonki – mini marchewki
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
1. Kroimy drobno pieczarki i obsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając pieprzem oraz solą, studzimy.
2. Ścieramy ser na tarce o dużych oczkach.
3. Mięso rozdzielamy i usuwamy odstające części.
4. W mięsie robimy otwór.
5. Nadziewamy na przemian pieczarkami oraz serem.
6. Mięso solimy.
7. Przyprawę mieszamy z dwiema łyżkami oleju.
8. W marynatę przekładamy filety i pozostawiamy na 1 godzinę.
9. Po upływie godziny mięso układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
11. Następnie wyjmujemy blaszkę i dokładamy marchewkę.
12. Ponownie zapiekamy 20 minut w 180˚C.
13. Wykładamy na półmisek.
14. Danie gotowe.
15. Smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu