· Mięso z fileta z kurczaka
· 1 szt. Cebula
· 2 szt. papryki kolorowe
· Szczypta czosnku w proszku
· Puszka brzoskwiń
· 2 łyżki sosu chili
· Pieprz
· Sól
· Tymianek
· Oregano
· Olej do smażenia
1. Mięso z kurczaka kroimy w paski i przekładamy do miski.
2. Dodajemy : solą, oregano, tymiankiem, pieprzem.
3. Następnie obsmażamy na rozgrzanym oleju.
4. W tym czasie kiedy mięso dusimy obieramy cebulę, po czym dusimy ją na rozgrzanym olej z dodatkiem czosnku.
5. Paprykę obieramy z nasienia i kroimy w drobne paseczki, dokładamy do cebuli.
6. Brzoskwinie kroimy w kostkę dodajemy również do cebuli.
7. Na koniec wlewamy zalewę z brzoskwiń, chwilę gotujemy i łączymy z mięsem.
8. Potrawa gotowa.
9. Smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu