· 3 łyżki koncentratu pomidorowego
· odrobina kwasku cytrynowego
· Łyżka miodu
· Sól
· Pieprz
· Olej
· 1 filet z kurczaka
· Cebula
· Puszka ananasów
· 2 marchewki
· ½ słoik papryki konserwowej
1. Sok z ananasa wlewamy do miski, mieszamy z kwaskiem, miodem oraz koncentratem pomidorowy.
2. Mięso kroimy w kostkę, solimy i przekładamy na godzinę w marynatę.
3. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym olej.
4. Marchew obieramy, kroimy w słupki i dodajemy do cebuli.
5. Dodajemy paprykę oraz ananasy pokrojone w kostkę, prużymy.
6. W tym czasie na drugiej patelni smażymy odcedzonego kurczaka
( sos zostawić).
7. Warzywa zalewamy pozostała marynatą, chwilkę zagotować
8. Kruczka przekładamy do warzyw.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego
Filet otulony ciastem farncuskim
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu