Filet z kurczaka przykryty porową pierzynką

Filet z kurczaka przykryty porową  pierzynką

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Bardzo szybka potrawa a jaka smaczna, polecam

Składniki:

·          1/2 kg piersi z kurczaka

·         20 dag pieczarek

·         1por

·         20 dag sera żółtego

·         Sos pomidorowy Winiary w opakowaniu

·        1 szt.  Kostka rosołowa

·         Sól

·         Pieprz

·         Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1.       Kroimy mięso z kurczaka na mniejsze płaty, doprawiamy solą.

2.       W misce rozgniatamy kostkę rosołową i mieszamy z nie wielką ilością oleju.

3.       NW takiej marynacie moczymy mięso.

4.       Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

5.       Pieczarki pokrojone podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając przyprawami pieprzem oraz solą.

6.       Por kroimy w krążki a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

7.       Sos pomidorowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

8.       Na mięso wykładamy pieczarki.

9.       Następnie układamy pora.

10.   Polewamy sosem.

11.   Posypujemy serem.

12.   pieczemy  35 minut w 180˚C

13.   Danie gotowe.

14.   Smacznego.

 

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy