· 1/2 kg piersi z kurczaka
· 20 dag pieczarek
· 1por
· 20 dag sera żółtego
· Sos pomidorowy Winiary w opakowaniu
· 1 szt. Kostka rosołowa
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
1. Kroimy mięso z kurczaka na mniejsze płaty, doprawiamy solą.
2. W misce rozgniatamy kostkę rosołową i mieszamy z nie wielką ilością oleju.
3. NW takiej marynacie moczymy mięso.
4. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Pieczarki pokrojone podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając przyprawami pieprzem oraz solą.
6. Por kroimy w krążki a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
7. Sos pomidorowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
8. Na mięso wykładamy pieczarki.
9. Następnie układamy pora.
10. Polewamy sosem.
11. Posypujemy serem.
12. pieczemy 35 minut w 180˚C
13. Danie gotowe.
14. Smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu