Filet z kurczaka przykryty porową pierzynką
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 5
Bardzo szybka potrawa a jaka smaczna, polecam
Składniki:
· 1/2 kg piersi z kurczaka
· 20 dag pieczarek
· 1por
· 20 dag sera żółtego
· Sos pomidorowy Winiary w opakowaniu
· 1 szt. Kostka rosołowa
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Kroimy mięso z kurczaka na mniejsze płaty, doprawiamy solą.
2. W misce rozgniatamy kostkę rosołową i mieszamy z nie wielką ilością oleju.
3. NW takiej marynacie moczymy mięso.
4. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Pieczarki pokrojone podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając przyprawami pieprzem oraz solą.
6. Por kroimy w krążki a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
7. Sos pomidorowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
8. Na mięso wykładamy pieczarki.
9. Następnie układamy pora.
10. Polewamy sosem.
11. Posypujemy serem.
12. pieczemy 35 minut w 180˚C
13. Danie gotowe.
14. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Filet pod serem
Danie dla zapracowanych ponieważ bardzo szybko sie robi.Cygański Filecik
W sam raz na zimne dni, filecik pod smaczną pierzynkąKurczak z warzywami sosie słodko kwaśnym
Danie połaczone z anasami i babusem daje nam przepyszny sos, polecam.Piersi z kurczaka pod serową pierzynką
Pyszny i soczysty pomysł na mięso z kurczaka. Rewelacja!Filet z kurczaka w kukurydzianej panierce.
Tak przygotowany filet z kurczaka w chrupiącej panierce to bardzo smaczny pomysł na obiad.Zobacz więcej przepisów na: