Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo smaczne i bardzo syte.Proste i tanie w wykonaniu.Możemy je podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
50 dag fileta z kurczaka
2 jajka
sól i pieprz do smaku
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
50 dag pieczarek
suszona natka pietruszki według uznania
zioła prowansalskie według uznania
30 dag sera żółtego
1.Mięso oczyścić,umyć i dokładnie osuszyć.Pokroić w plastry.Następnie każdy plaster rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
2.Plastry mięsa panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Tak przygotowane mięso smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju do zrumienienia i miękkości.
3.Pieczarki obrać,opłukać i bardzo dokładnie osuszyć,pokroić w plasterki.Następnie usmażyć na oleju,lekko zrumienić.Pieczarki przyprawić do smaku solą,pieprzem,ziołami i natką.
4.Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
5.Na usmażone kotlety nakładać porcje pieczarek i sera żółtego,oprószyć lekko natką pietruszki.
6.Następnie zapiekać w gorącym piekarniku aż ser się rozpuści.Podawać od razu gorące.Smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu