Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem żółtym.

Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem żółtym.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo smaczne i bardzo syte.Proste i tanie w wykonaniu.Możemy je podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.

Składniki:

50 dag fileta z kurczaka

2 jajka

sól i pieprz do smaku

bułka tarta do panierowania

olej  do smażenia

50 dag pieczarek

suszona natka pietruszki według uznania

zioła prowansalskie według uznania

30 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:

1.Mięso oczyścić,umyć i dokładnie osuszyć.Pokroić w plastry.Następnie każdy plaster rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.

2.Plastry mięsa panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Tak przygotowane mięso smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju do zrumienienia i miękkości.

3.Pieczarki obrać,opłukać i bardzo dokładnie osuszyć,pokroić w plasterki.Następnie usmażyć na oleju,lekko zrumienić.Pieczarki przyprawić do smaku solą,pieprzem,ziołami i natką.

4.Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

5.Na usmażone kotlety nakładać porcje pieczarek i sera żółtego,oprószyć lekko natką pietruszki.

6.Następnie zapiekać w gorącym piekarniku aż ser się rozpuści.Podawać od razu gorące.Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy