Panierowany kurczak z dodatkiem migdałów to jest fajna propozycja dla dzieci, chociaz dorośli też lubią
· 60 dag Fileta z kurczaka
· duża cebula
· ½ opakowania marchewki mrożonej ( kostka)
· 1/2 kg świeżej lub 1 opakowanie brukselki mrożonej
· 4 łyżki oliwy
· Sól
· Pieprz
· Jajko
· Bułka tarta do panierki
· ½ opak. Migdałów
· 1 szk. Śmietany 18 %
· 15 dag. sera żółtego
· ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
1. Obieramy Cebulę z łupinki i kroimy w kostkę.
2. Wazrywa układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy oliwą i przyprawiamy solą.
3. Warzywa zapiekamy 20 minut w 180˚C.
4. W tym czasie kroimy fileta w kostkę, solimy.
5. Migdały kruszymy i mieszamy z bułką.
6. Jajko roztrzepujemy.
7. Mięso moczymy w jajku, następnie w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
8. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
9. Do rondelka wlewamy śmietanę dodajemy ser, przyprawiamy przyprawami pieprzem oraz gałką.
10. Sos gotujemy do momentu rozpuszczenia sera.
11. Mięso oraz warzywa układamy na półmisku.
12. Warzywa polewamy sosem.
13. Danie gotowe.
14. Smacznego
Filet otulony ciastem farncuskim
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu