Piersi z kurczaka pod serową pierzynką
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
3 Ocen
Ilość porcji: 4
Pyszny i soczysty pomysł na mięso z kurczaka. Rewelacja!
Składniki:
2 podwójne piersi z kurczaka,
4 łyżki majonezu,
4 łyżki śmietany 18%,
25 dag żółtego sera,
4 ząbki czosnku,
sól, pieprz,
curry,
tłuszcz do wysmarowania naczynia.
Sposób przygotowania:
Kurczaka rozbiłam na cienkie kotlety. Natarłam przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posoliłam i popieprzyłam z każdej strony. Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Śmietanę połączyłam z majonezem. Doprawiłam do smaku curry, solą i pieprzem. Posmarowałam mięso. Piekłam przez 45 minut w temperaturze 185 stopni C.
# Tagi:
Autor: Pobitegarybarbary
Polecamy również
Filet z kurczaka pod kalafiorowo-serową pierzynką.
Taki filet to smaczna propozycja na obiad. Polecam ten smaczny przepis.Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem żółtym.
Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo smaczne i bardzo syte.Proste i tanie w wykonaniu.Możemy je podać z ziemniac...Kurczak z warzywami sosie słodko kwaśnym
Danie połaczone z anasami i babusem daje nam przepyszny sos, polecam.Mięso z brukselką w sosie serowym
Panierowany kurczak z dodatkiem migdałów to jest fajna propozycja dla dzieci, chociaz dorośli też lubiąFilet z kurczaka przykryty porową pierzynką
Bardzo szybka potrawa a jaka smaczna, polecamZobacz więcej przepisów na: