Piersi z kurczaka pod serową pierzynką

Piersi z kurczaka pod serową pierzynką

Ocena:

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszny i soczysty pomysł na mięso z kurczaka. Rewelacja!

 

Składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka,
4 łyżki majonezu,
4 łyżki śmietany 18%,
25 dag żółtego sera,
4 ząbki czosnku,
sól, pieprz,
curry,
tłuszcz do wysmarowania naczynia.

Sposób przygotowania:

Kurczaka rozbiłam na cienkie kotlety. Natarłam przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posoliłam i popieprzyłam z każdej strony. Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Śmietanę połączyłam z majonezem. Doprawiłam do smaku curry, solą i pieprzem. Posmarowałam mięso. Piekłam przez 45 minut w temperaturze 185 stopni C. 

# Tagi:

Polecamy nasze przepisy