Taką rolade można nadziewać wszystkim, ja dziś polecam taką wersję, jest pyszna.
· ½ kg fileta z kurczaka
· 10 dag pieczarek ja miałam ugotowane
· 2 łyżki oleju
· ½ słoika papryki konserwowej
· Kilka cebulek marynowanych
· Przyprawa złocista do kurczaka
· Sól
1. Mięso z kurczaka kroimy na pół, odcinamy wystające kawałki.
2. Następnie robimy otwór.
3. Olej mieszamy z przyprawą złocistą oraz solą.
4. W marynatę wkładamy mięso na godzinę.
5. Pieczarki oraz cebulę i paprykę drobno kroimy.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
7. Fileta faszerujemy na przemian: ser, papryka, cebulki, pieczarki.
8. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
10. Roladki gotowe.
11. Smacznego.
Filet otulony ciastem farncuskim
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu