Fajnie wyglądająca forma podania mięsa wieprzowego! Polecam w wersji z mięsem z kurczaka!
50 dag schabu
0,5 marchewki
Szczypiorek
Sól i pieprz
Mąka pszenna
Olej do smażenia
cebula
Przyprawa do mięsa wieprzowego
Mięso schabowe myjemy i osuszamy na papierowym ręczniczku. Najpierw kroimy schab w plastry ,a następnie w paseczki. Każdy paseczek posypujemy przyprawą, obtaczamy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą, aby całe się przykryło. Gotujemy do miękkości z marchewką pokrojoną w kostkę a także cebulą i posiekanym szczypiorkiem. Na końcu przyprawiamy, podajemy z ziemniakami i sosem własnym.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu