Frędzelki

Frędzelki

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Fajnie wyglądająca forma podania mięsa wieprzowego! Polecam w wersji z mięsem z kurczaka!

Składniki:

50 dag schabu

0,5 marchewki

Szczypiorek

Sól i pieprz

Mąka pszenna

Olej do smażenia

cebula

Przyprawa do mięsa wieprzowego

Sposób przygotowania:

Mięso schabowe myjemy i osuszamy na papierowym ręczniczku. Najpierw kroimy schab w plastry ,a następnie w paseczki. Każdy paseczek posypujemy przyprawą, obtaczamy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą, aby całe się przykryło. Gotujemy do miękkości z marchewką pokrojoną w kostkę a także cebulą  i posiekanym szczypiorkiem. Na końcu przyprawiamy, podajemy z ziemniakami i sosem własnym.

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy