Frędzelki
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Fajnie wyglądająca forma podania mięsa wieprzowego! Polecam w wersji z mięsem z kurczaka!
Składniki:
50 dag schabu
0,5 marchewki
Szczypiorek
Sól i pieprz
Mąka pszenna
Olej do smażenia
cebula
Przyprawa do mięsa wieprzowego
Sposób przygotowania:
Mięso schabowe myjemy i osuszamy na papierowym ręczniczku. Najpierw kroimy schab w plastry ,a następnie w paseczki. Każdy paseczek posypujemy przyprawą, obtaczamy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą, aby całe się przykryło. Gotujemy do miękkości z marchewką pokrojoną w kostkę a także cebulą i posiekanym szczypiorkiem. Na końcu przyprawiamy, podajemy z ziemniakami i sosem własnym.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również
Frędzelki
Fajnie wyglądająca forma podania mięsa wieprzowego! Polecam w wersji z mięsem z kurczaka!Zobacz więcej przepisów na: