- pół szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- pół szklanki bułki tartej
- pół łyżeczki papryki słodkiej
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki mielonego pieprzu
- ulubione zioła
- oliwa z oliwek
Cukinię umyć i pokroić w paski - najlepiej jednakowej grubości.
Panierka: 1 miska - sama mąka, 2 miska - roztrzepane jajko, 3 miska - bułka tarta, papryka, sól, pieprz, zioła.
Kawałki cukinii zanurzać najpierw w mące, potem w jajku, potem w bułce tartej z przyprawami. Układać na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Spryskać oliwą.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 15-20 min - aż cukinia się zrumieni. Podawać samodzielnie, z sosem lub keczupem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu