ziemniaki 90 dag
sól
1.Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w grubsze paski, osuszyć na ściereczce.
2.Smażyć w płaskim naczyniu, partiami, w silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
3. Zrumienione frytki wybierać łyżką cedzakową, osączyć na bibule.
4.Wyłożyć na talerze, oprószyć solą i zaraz podawać.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu