· 2 jajka
· Przyprawa do gyrosa
· Sól
· Olej do smażenia
· 50 dag fileta z kurczaka
· ½ opakowania migdałów
· Bułka tarta
1. Kroimy mięso w długie paski.
2. Do miski przekładamy i mieszamy z przyprawami: solą oraz przyprawą do grosa.
3. Roztrzepujemy jajka na talerzu widelcem.
4. Na drugim talerzu kruszmy migdały.
5. Migdały mieszamy z bułką tartą.
6. Mięso moczymy najpierw w jaku a później obtaczamy w bułce,
7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
8. Frytki gotowe.
9. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu