Jest to bardzo prosty przepis na gofry, które wychodzą niezwykle chrupiące. Można je podać z dowolnymi dodatkami np. bitą śmietaną, ulubionymi owocami lub oprószone cukrem pudrem. Z przepisu powinno nam wyjść 12 sztuk pysznych gofrów. Polecam.
1 niepełna szklanka cukru
1 szklanka mleka
4 jajka
2 i pół szklanki mąki tortowej
1 cukier waniliowy
7 łyżek oleju
2 płaskie łyżeczki do pieczenia
szczypta soli
1. Jajka należy ubić z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę.
2. Następnie do ubitych jajek stopniowo dodawać mąkę, olej, proszek do pieczenia i mleko, dokładnie wszystko połączyć. Nasze ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
3. Z przygotowanego ciasta piec gofry w rozgrzanej gofrownicy.
4. Gofry są gotowe do podania. Smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu