Chrupiące gofry.

Chrupiące gofry.

Ocena: ★

27 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Jest to bardzo prosty przepis na gofry, które wychodzą niezwykle chrupiące. Można je podać z dowolnymi dodatkami np. bitą śmietaną, ulubionymi owocami lub oprószone cukrem pudrem. Z przepisu powinno nam wyjść 12 sztuk pysznych gofrów. Polecam.

Składniki:

1 niepełna szklanka cukru

1 szklanka mleka

4 jajka

2 i pół szklanki mąki tortowej

1 cukier waniliowy

7 łyżek oleju

2 płaskie łyżeczki do pieczenia

szczypta soli

Sposób przygotowania:

1. Jajka należy ubić z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę.

2. Następnie do ubitych jajek stopniowo dodawać mąkę, olej, proszek do pieczenia i mleko, dokładnie wszystko połączyć. Nasze ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

3. Z przygotowanego ciasta piec gofry w rozgrzanej gofrownicy.

4. Gofry są gotowe do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy