Pyszne, najlepsze. Z tego przepisu zawsze się udają. Pysznie smakują z bitą śmietaną. Na deser lub powieczorek. Polecam:)
Ciasto:
4 jajka
pół kilo mąki tortowej
15 dag masła lub margaryny
1 szklanka mleka
30 dag cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
bita śmietana
dowolna posypaka np. starta czekolada, posypka cukrowa
1. Najpierw roztapiamy masło lub margarynę i lekko studzimy.
2. Następnie jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, wlewamy mleko i masło lub margarynę, ucieramy na gładkie bez grudek ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
3. Gofry pieczemy w gofrownicy.
4. Podajemy z bitą śmietaną udekorowane dowolnymi posypkami.
5. Gofry są gotowe do podania. Smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu