Gofry z bitą śmietaną.

Gofry z bitą śmietaną.

Ocena:

11 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszne, najlepsze. Z tego przepisu zawsze się udają. Pysznie smakują z bitą śmietaną. Na deser lub powieczorek. Polecam:)

Składniki:

Ciasto:

4 jajka

pół kilo mąki tortowej

15 dag masła lub margaryny

1 szklanka mleka

30 dag cukru

1 cukier waniliowy

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Dodatkowo:

bita śmietana

dowolna posypaka np. starta czekolada, posypka cukrowa

Sposób przygotowania:

1. Najpierw roztapiamy masło lub margarynę i lekko studzimy.

2. Następnie jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, wlewamy mleko i masło lub margarynę, ucieramy na gładkie bez grudek ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

3. Gofry pieczemy w gofrownicy.

4. Podajemy z bitą śmietaną udekorowane dowolnymi posypkami.

5. Gofry są gotowe do podania. Smacznego.

# Tagi:

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy