Niby prosty przepis, ale jaki pyszny. Lekko słodka kukurydza z pysznie roztapiającym się masełkiem i oprószona solą.
2 kolby kukurydzy
masło według uznania
sól według uznania
1 łyżeczka cukru
1. Kukurydzę dokładnie obrać i wypłukać.
2. Następnie przełożyć do garnka, dodać cukier, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.
3. Gdy kukurydza będzie miękką wyjąć ją z wody i dokładnie osączyć.
4. Podawać z masłem i solą według uznania. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu