Gruszka w cieście kruchym
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 3
taki deser zachwyci każde podniebienie.
Składniki:
ciasto kruche 1 opak.
gruszka 3 sztuki
cynamon
gożdziki
Sposób przygotowania:
- gruszki obieram usuwam gniazda nasienne.
2. ciasto kruche i obklejam nim gruszki.
piekę w temp.190 stopni 20 minut.
karmel:
cukier rozpuszczam na bardzo małym ogniu na patelni,dodaję szczyptę cynamonu oraz 5 gożdzików,jak cukier się rozpuści dodaję mleko i gotuję tak długo aż karmel zacznie gęstnieć ( w międzyczasie wyjmuję gożdziki).
upieczone gruszki polewam karmelem i podaję na ciepło.
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Gruszka w cieście kruchym
taki deser zachwyci każde podniebienie.Zobacz więcej przepisów na: