Gruszka w cieście kruchym

Gruszka w cieście kruchym

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

taki deser zachwyci każde podniebienie.

Składniki:

ciasto kruche 1 opak.

gruszka 3 sztuki

cynamon

gożdziki

 

Sposób przygotowania:

  1. gruszki obieram usuwam  gniazda nasienne.

       2. ciasto kruche  i obklejam nim gruszki.
               piekę w temp.190 stopni 20 minut.
karmel:
cukier rozpuszczam na bardzo małym ogniu na patelni,dodaję szczyptę cynamonu oraz 5 gożdzików,jak cukier się rozpuści dodaję mleko i gotuję tak długo aż karmel zacznie gęstnieć ( w międzyczasie wyjmuję gożdziki).
upieczone gruszki polewam karmelem i podaję na ciepło.

# Tagi:

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy