piekę w temp.190 stopni 20 minut.
karmel:
cukier rozpuszczam na bardzo małym ogniu na patelni,dodaję szczyptę cynamonu oraz 5 gożdzików,jak cukier się rozpuści dodaję mleko i gotuję tak długo aż karmel zacznie gęstnieć ( w międzyczasie wyjmuję gożdziki).
upieczone gruszki polewam karmelem i podaję na ciepło.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu