10 dag szynki
4 rzodkiewki
1 pęczek szczypiorku
3 jajka
10 dag sera żółtego
Sól i pieprz do smaku
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Wędlinę kroimy w kostkę.Rzodkiewkę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Z kromek chleba wycinamy środki i kroimy w drobną kostkę. Wbijamy jaja. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki z obu stron na rumiano.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu