pietruszka , majeranek
makaron rurka o smaku pomidorów i szpinaku (ok.200 g)
1.Roztopiamy smalec na patelni.
2.Filety kroimy w dużą kostkę.
3.Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz.
4.Dolewamy 1/2 szklanki przegotowanej wody.
5.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
6.Pomidora sparzamy , obieramy ze skórki.
7. Kroimy dowolnie i razem z cebulą posypujemy mięso.
8.Czosnek rozgniatamy i dodajemy do
gulaszu.
9.Wrzucamy liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela i
przyprawy.
10. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa od czasu do czasu
dolewamy przegotowaną wodą.
11.Mąkę rozprowadzamy w kubeczku z małą
ilością zimnej wody , dodać śmietanę i razem mieszamy.
12.Wlewamy do patelni i mieszamy.
13.Gotujemy przez 2 - 3 minuty.
14.Makaron gotujemy osobno w osolonej wodzie.
15.Gotowy gulasz podajemy z makaronem.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu