Gulasz mięsno-warzywny

Gulasz mięsno-warzywny

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na gulasz - smaczny i treściwy gulasz z dodatkiem sezonowych warzyw u mnie podawany z kaszą.

Składniki:

  • łopatka bez kości 1 kg 
  • pieczarki 0,3 kg 
  • papryka czerwona 1 szt 
  • cukinia 1 szt 
  • marchew 2 szt
  • marynata
  • cebula biała 1 duża
  • oliwa z oliwek 1/4 szklanki
  • papryka słodka mielona 1/2 opakowania 
  • liść laurowy 3 szt 
  • przyprawa do gulaszu 1/2 opakowania

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na gulasz w kilku krokach:

  1. najpierw musimy mięso pokroić w kostkę
  2. teraz składniki na marynatę trzeba przełożyć do miski (cebulę musimy pokroić w piórka)
  3. dodać teraz musimy mięso i dokładnie wymieszać
  4. następnie trzeba odstawić na 2 godz.
  5. następnie tzreba mięso podsmażyć na patelni
  6. teraz musimy pokroić marchew na plastry, paprykę w dużą kostkę oraz cukinię na półplastry
  7. teraz mięso musimy przełożyć do garnka, dodać warzywa, dolać wodę i dusić do miekkości
  8. na koniec gulasz trzeba doprawić

Pyszny gulasz gotowy!

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy