Gulasz z indyka z warzywami

Gulasz z indyka z warzywami

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na gulasz. Smaczny kruchy indyk z warzywami, potrawa prosta i łatwa w przygotowaniu

Składniki:

  • pierś z indyka 500 gram
  • cebula 1 sztuka
  • papryka  1/2 sztuki
  • marchew 2 sztuki
  • oliwa
  • kurkuma
  • sól i pieprz do smaku
  • fasolka szparagowa 1/2 szklanki
  • koperek świeży siekany

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na gulasz, tym razem z indyka:

  1. pierś pokroić w kostkę
  2. w miseczce wymieszać sól, pieprz, koperek i kurkumę, dodać indyka, wymieszać i odstawić na 30 minut
  3. olej rozgrzać, smażyć mięso
  4. warzywa pokroić w drobne słupki( oprócz fasoli) i dodać do mięsa
  5. fasolkę ugotować, dodać do mięsa, całość dusić około 10 minut, na koniec doprawić
  6. gulasz podawać np. z ryżem

Smaczny gulasz gotowy.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy