Gulasz z jabłkami

Gulasz z jabłkami

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Smaczne danie na obiad ,soczysta łopatka w aromacie majeranku z cebulką .Rewelacja !!!

Składniki:


łopatka bez kości 1 kg.
cebula biała 3 sztuki
sól do smaku
majeranek
papryka słodka mielona do smaku
jabłko 1 duże
pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przygotowania:

  • mięso pokrój w kostkę ,połącz z pokrojoną w piórka cebulą oraz jabłkiem pokrojonym w ćwiartki,
  • posyp  majerankiem ,papryką ,solą i pieprzem ,
  • wymieszaj odstaw na 3 godziny
  • póżniej piecz w 200 stopniach 1 godzinę aż mięso będzie miękkie
  • podawaj np. z buraczkami
  • smacznego !

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy