gulasz z kalafiorem

gulasz z kalafiorem

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

propozycja na obiad

Składniki:

łopatka bez kości 0,7 kg
kalafior 1/2 szt, małego
marchew 1 szt
por (biała część) 1 szt
liść laurowy 3 szt
ziele angielskie 3 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Sposób przygotowania:

łopatkę pokroić na małe cząstki ,posolić ,posypać przyprawami dodać liść laurowy i ziele, na patelni podsmażyć mięso do garnka wlać wodę dodać mięso ,marchew pokroić w plastry , por posiekać drobno i dodać do mięsa ,przykryć i dusić do miękkości, kalafior ugotować w osolonej wodzie,podzielić na różyczki  dodać do mięsa ,w razie konieczności zagęścić i doprawić .

# Tagi:

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy