45 dag mąki
22,5 dag margaryny
3 łyżki miodu sztucznego
1,5 łyżeczki sody
3 łyżki śmietany
15 dag cukru
2 jaja
Ciasto jasne:
4 jaja
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
Masa jabłkowa:
1,20 kg jabłek
4 łyżki cukru
1 dowolna galaretka
Masa śmietanowa:
2 śnieżki
2 czerwone galaretki
Dodatkowo:
2 opakowania delicji
1 polewa
Na początku zróbmy ciasto na stolnicy z wszytskich składników.Podzielmy je na dwie części i upieczmy dwa placki w duzej blasze.
Zróbmy biszkopt a białek i cukru ubijmy pianę, dodjamy resztę składników i upieczmy.
Nastepnie zróbmy jabłka. Obrane zetrzyjmy na tarce i usmażmy z cukrem i galaretką w proszku.
Przygotujmy śnieżki jak napisane na ich opakowaniu. Galaretki rozrabiamy w 1 szklance wrzątku. Dodajemy tężejącą galaretkę do gotowej śnieżki i ubijamy chwilkę.
Ułozenie ciasta: Na spodzie ciasto-jabłka- ciasto jasne- połowa masy śmietanowej - delicje- masa ze śnieżki - ciasto- udekorowanie polewą czekoladową
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Drożdżowe gniazdko z truskawką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu