Jajecznica po kapitańsku

Jajecznica po kapitańsku

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Super smaczna forma klasycznej jajecznicy z dodatkiem pomidorków koktajlowych i ostrej papryczki. Przepis na jajecznicę przechwyciłam od wujka marynarza, który często serwował nam jajecznicę podczas wakacji w Szczecinie :)

Składniki:

  • 6 jajek
  • 120g boczku wędzonego na surowo (najlepiej w plastrach)
  • 15 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1/2 strączka papryczki chilli
  • 50g startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Przepis na jajecznicę niespotykanie dobrą :) 

  1. Najpierw na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojony w mniejsze plastry boczek, przesmażamy, a następnie dodajemy drobno posiekaną papryczkę chilli i pomidorki pokrojone w ćwiartki.
  2. Teraz całość chwilę smażymy.
  3. Pora dodać roztrzepane jajka, żółty ser, następnie doprawić słodką papryką, solą i pieprzem.
  4. Teraz według smaku (czy luimy ledwo ścięte czy bardzo ścięte) smażymy naszą jajecznicę do momentu ścięcia jajek. 

Przepis na jajecznicę bajeczną w smaku. I cofamy się do smaków z dzieciństwa... 

Smacznego! :)

Autor: EwelinaP

Polecamy nasze przepisy