Jajecznica z cukinią.

Jajecznica z cukinią.

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Taką jajecznicę polecam na kolację. Jest bardzo smaczna.

Składniki:

pół niewielkiej młodej cukinii

sól i pieprz do smaku

4 jajka

masło do smażenia ( 2-3 łyżki )

posiekany koperek ( dowolna ilość )

Sposób przygotowania:

1. Cukinię myjemy i osuszamy, następnie usuwamy pestki, a miąższ kroimy w kostkę.

2. Następnie na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy przygotowaną cukinię i smażymy do miękkości.

3. Następnie do miękkiej cukinii wbijamy jajka, dodajemy koperek i smażymy aż jajka będą miały odpowiednią konsystencję. Na koniec jajecznicę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4. Podajemy gorącą. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy