Jajecznica to świetne rozwiązanie gdy chcemy zjeść ciepłe śniadanie lub kolację. Żeby nie było nudno, zawsze możemy ją urozmaicić. Polecam przygotować wersję z pomidorem i grzankami. Polecam:)
1 średni pomidor
4 jajka
masło do smażenia
sól do smaku
2 kromki chleba tostowego
pieprz ziołowy według uznania
natka pietruszki według uznania
1. Chleb tostowy pokroić w kosteczkę i zrumienić na suchej, gorącej patelni.
2. Natkę pietruszki umyć, dokładnie osuszyć i pokroić.
3. Pomidora umyć, osuszyć, obrać ze skórki, następnie pokroić w kostkę i osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru soku.
4. Jajka wbić do miski, lekko roztrzepać z solą i pieprzem ziołowym do smaku.
5. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, smażyć, a gdy jajka będą lekko ścięte dodać pomidory, chwilę smażyć do uzyskania odpowiednej konsystencji (można ewentulanie przyprawić jeszcze do smaku ).
6. Do jajecznicy dodać połowę grzanek i wymieszać.
7. Jajecznicę nakładać na talerze, posypywać grzankami i natką pietruszki. Podawać i smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu