Jajka faszerowane chrzanem i cebulą

Jajka faszerowane chrzanem i cebulą

Ocena:

15 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Jajka faszerowane to proste i smaczne danie, które gości na wielu stołach. Jajka faszerowane z chrzanem i cebulą robię dosyć często. Nie wymaga to ode mnie specjalnych przygotowań, bo jajka faszerowane z chrzanem i cebulą mogę zrobić przygotowując obiad, czy kolację. Polecam!

Składniki:

  • jajka na twardo - 4
  • cebula - 1 mała
  • chrzan - 1 łyżeczka
  • majonez - 2 łyżeczki
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

A oto jak przygotowuję jajka faszerowane chrzanem i cebulą:

  1. Ugotowane jajka przecinam na połówki.
  2. Wyciągam żółtka i ucieram je z majonezem.
  3. Dodaję chrzan i posiekaną drobno cebulkę z solą i pieprzem.
  4. Tak przygotowanym farszem nadziewam jajka.

Jajka faszerowane z chrzanem i cebulą układam ładnie na półmisku i dekoruję według uznania. Ja używam często pietruszko lub szczypiorku. Smacznego!

Autor: Mika

Polecamy nasze przepisy