Jajka faszerowane chrzanem i cebulą
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
15 Ocen
Ilość porcji: 4
Jajka faszerowane to proste i smaczne danie, które gości na wielu stołach. Jajka faszerowane z chrzanem i cebulą robię dosyć często. Nie wymaga to ode mnie specjalnych przygotowań, bo jajka faszerowane z chrzanem i cebulą mogę zrobić przygotowując obiad, czy kolację. Polecam!
Składniki:
- jajka na twardo - 4
- cebula - 1 mała
- chrzan - 1 łyżeczka
- majonez - 2 łyżeczki
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
A oto jak przygotowuję jajka faszerowane chrzanem i cebulą:
- Ugotowane jajka przecinam na połówki.
- Wyciągam żółtka i ucieram je z majonezem.
- Dodaję chrzan i posiekaną drobno cebulkę z solą i pieprzem.
- Tak przygotowanym farszem nadziewam jajka.
Jajka faszerowane z chrzanem i cebulą układam ładnie na półmisku i dekoruję według uznania. Ja używam często pietruszko lub szczypiorku. Smacznego!
# Tagi:
Autor: Mika
Polecamy również
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka warto jeść codziennie, a już przepisy na Wielkanoc to istny festiwal jajeczny. I bardzo dobrze, gdyż jajka zawiera...Wielkanocne jajeczka faszerowane sałatą i rzeżuchą.
Pyszne i niezwykle delikatne w smaku nadziewane jajka. Idealne na Wielkanocny stół. Polecam.Jajka z białym serkiem i rzeżuchą.
Tak przygotowane jajka są bardzo pyszne i bardzo syte. Pysznie smakują ze świeżym chrupiącym pieczywem. Polecam.Jajka faszerowane
Pyszna przekąska na imprezę.Jajka faszerowane
Jajka faszerowane pieczarkami - idealne na imieniny, urodziny czy inne imprezy rodzinne.Zobacz więcej przepisów na: