Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Ocena:

8 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Jajka warto jeść codziennie, a już przepisy na Wielkanoc to istny festiwal jajeczny. I bardzo dobrze, gdyż jajka zawierają ogromną ilość różnych składników odżywczych, w jajku znajduje się białko w najczystszej postaci, jajko pomaga zachować zdrową sylwetkę i sprzyja odchudzaniu a jedzenie jajek chroni oczy, serce i inne narządy. Same zalety, dlatego Kuchnia Fit poleca jajka faszerowane!

Składniki:

  • jaja na twardo, 4 szt.
  • pieczarki, 2 średnie
  • świeży szczypiorek, 2 łyżeczki
  • sałata zielona, 4 liście
  • jogurt naturalny, 4 łyżki
  • pieprz cayenne, 1 g
  • natka pietruszki
  • rzeżucha

Sposób przygotowania:

Przepis na jajka faszerowane pieczarkami krok po kroku:

  1. Gotujemy jajka na twardo.
  2. Kroimy na połówki, a następnie wydrążamy żółtka, które umieszczamy w miseczce.
  3. Do żółtek dodajemy starte na wiórki pieczarki, ugotowane wcześniej na parze.
  4. Po rozmieszaniu dodajemy 2 łyżki posiekanego szczypiorku oraz 4 łyżki jogurtu naturalnego. Doprawiamy pieprzem cayenne.
  5. Wszystko mieszamy, uzyskując jednolitą masę i uzupełniamy puste połówki białek.
  6. Wykładamy na liście sałaty i ozdabiamy jajka faszerowane natką pietruszki oraz rzeżuchą.

Jajka faszerowane pieczarkami gotowe - smacznego!

Autor: Kuchnia Fit

Polecamy również

faszerowane-jajka-wedzona-makrela

Faszerowane jajka wędzoną makrelą

Przepis na jajka faszerowane, który polecam bo to tradycyjna potrawa na Wielkanocny stół, ale też na...
zaglowki

ŻAGLÓWKI

Doskonała i prosta przystawka. Ładnie komponuje się na stole z innymipotrawami.
jajka-faszerowane-chrzanem-i-cebula

Jajka faszerowane chrzanem i cebulą

Jajka faszerowane to proste i smaczne danie, które gości na wielu stołach. Jajka faszerowane z chrzanem i cebulą...
wiosenne-jajka-z-bialym-serem-i-rzodkiewka

Wiosenne jajka z białym serem i rzodkiewką.

Pyszne jajka, lekkie a zarazem syte. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.
jajka-z-bialym-serkiem-i-rzezucha

Jajka z białym serkiem i rzeżuchą.

Tak przygotowane jajka są bardzo pyszne i bardzo syte. Pysznie smakują ze świeżym chrupiącym pieczywem. Polecam.

Zobacz więcej przepisów na:

Jajka faszerowane

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy