Jest to mój przepis na nadziewane jajka. Postanowiłam połączyć jajka, awokado i rzeżuchę. Nie ukrywam, że wyszło pysznie. Polecam wypróbować.
pół dojrzałego awokado
6 jajek
rzeżucha ( dowolna ilość )
sól i pieprz do smaku
1 łyżka majonezu
sok z cytryny
1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.
2. Przekroić na pół i wyjąć żółtka.
3. Rzeżuchę wypłukać i dokładnie osuszyć.
4. Awokado wydrążyć łyżką, przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
5. Do awokado dodać żółtka, rzeżuchę i majonez, następnie dokładnie zmiksować blenderem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
6. Połówki jajek napełniać nadzieniem i dekorować rzeżuchą. Podawać.
Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
Faszerowane jajka wędzoną makrelą
Jajka nadziewane pomidorową-szczypiorkową pastą.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu