Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą.

Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą.

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Jest to mój przepis na nadziewane jajka. Postanowiłam połączyć jajka, awokado i rzeżuchę. Nie ukrywam, że wyszło pysznie. Polecam wypróbować.

Składniki:

pół dojrzałego awokado

6 jajek

rzeżucha ( dowolna ilość )

sól i pieprz do smaku

1 łyżka majonezu

sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.

2. Przekroić na pół i wyjąć żółtka.

3. Rzeżuchę wypłukać i dokładnie osuszyć.

4. Awokado wydrążyć łyżką, przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.

5. Do awokado dodać żółtka, rzeżuchę i majonez, następnie dokładnie zmiksować blenderem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

6. Połówki jajek napełniać nadzieniem i dekorować rzeżuchą. Podawać.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy